Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  uzeniny   >>  zelenina

Zeleninové lečo

1 větší cibule
5 paprik
5 větších rajčat
30 dkg kabanosu
sůl, kmín, pepř
bazalka, saturejka
1-2 stroužky česneku
může být : masox a troška kečupu

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme dáme trošku drceného kmínu, bazalku, saturejku a česnek. Zvolna dusíme, až jsou papriky měkké a z rajčat omáčka. Pokud rajčata nepustí dostatek vody, tak přidáme trochu vody, aby vznikla omáčka.

Přidáme utřený (prolisovaný česnek a můžeme dochutit kečupem a kouskem masoxu.
Nemusíme zahušťovat, ale kdo má rád hustější omáčku tak, může zahustit moukou nebo solamylem.

K tomuto leču mám nejraději knedlík, ale můžeme dát i rýži.

Poznámka: Pokud nám nejdou rajčata oloupat, tak je krátce spaříme horkou vodou. Rajčata před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.

recept od moji babičky Karolínky    vloženo 2002