Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>     vepřové   >>     droby a vnitřnosti

Vepřové jazyky na smetaně

3 vepřové jazyky
1 cibule
bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř
1 mrkev
kousek celeru
1/4 l smetany
40 g hladké mouky
citrón nebo ocet
sůl

Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody se zeleninou,  cibulí a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vývar scedíme, zahustíme smetanovou zálivkou (ve smetaně dobře rozmícháme mouku) a provaříme. Omáčku můžeme zahustit částečně cibulovou jíškou, částečně zálivkou a povařenou omáčku ještě zjemníme smetanou.
Omáčku okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, aby měla navinulou chuť a dosolíme.

Jazyk podáváme přelitý omáčkou a s houskovým knedlíkem.
Omáčka svou chutí připomíná plíčky na smetaně.

Podobně vaří jazyky Anuše Kejřová ve své Úsporné kuchařce - jazyk na divoko.


 

Tak je vařila moje babička Karolínka   vloženo    8.7.2005