Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřové na bramborách

Vepřová krkovice nebo kotleta bez kosti
na naložení:
olej, grilovací koření, 1 stroužek česneku, lžička octa
Brambory
Cibule
anglická slanina, slanina
vegeta nebo jiné koření (majoránka, tymián aj.)
sůl, pepř

Maso nakrájím na plátky, naklepu, každý plátek osolím samostatně a naložím. Dělám večer nebo aspoň 2 hodiny před vařením .
Pekáč vymažu plátkem slaniny. Nejdříve položím 6 plátků anglické slaniny, naskládám jednu vrstvu na kolečka nakrájených brambor, trochu osolím, mírně posypu vegetou (nemusí být, můžeme použít jiné koření tymián, majoránku, dobromysl nebo saturejku), pokladu na půlkolečka nakrájenou cibulí, může být dost, dám pár plátků slaniny a anglické slaniny (ne moc). Vrstvy opakuji a končím brambory. Nahoru položím předem naložené maso. Na plátky masa dám cibuli a zakryji slaninou. Pekáč přikryji alobalem a dám do trouby asi tak na 3/4 hodiny péct. Alobal oddělám a peču ještě asi 1/2 hodiny.

vloženo   8.7.2005