Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřová pečeně na mléce

1,5 kg vepřové plece
20-25 stroužků česneku - neoloupané
1 litr mléka
sůl, pepř
muškátový oříšek

Do zapékací mísy nebo menšího pekáče, ne příliš velikého dáme osolenou a opepřenou pečínku a všechny stroužky neoloupaného česneku. Přilijeme mléko, pečeně musí být zalita do tří čtvrtin. Posolíme, opepříme, přidáme na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku. Troubu asi 20 minut předehříváme na střední teplotu.
Na plotně pomalu zahříváme obsah pekáče a jakmile začne mléko vařit, obrátíme pečeni a dáme ji do trouby péci.
Je třeba hlídat, aby mléko nepřeteklo. Během pečení maso obracíme. Mléko má být vyvařeno asi na polovinu.

Když je pečeně hotová, vypneme troubu, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme ještě asi 10 minut v troubě. Maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu prolisujeme, dobře ji rozmícháme a nalijeme do omáčníku.
Není třeba se obávat množství česneku, v mléce nabude velmi jemné chuti.

Příloha: rýže, noky, knedlík.

Francouzská kuchařka   vloženo  27.10.2004