Vejce, cukr a tuk utřeme, vmícháme vlažný med a potom přidáme mouku s kořením a sodu.
Na vále vypracujeme těsto, mouky lze přidat až do hustoty, aby se těsto neroztékalo.
Vyválíme asi na 3-5 mm a vykrajujeme tvary.
Pečeme je na vymazaném a moukou vysypaném plechu nebo na pečícím papíře ve středně horké troubě.
Po upečení perníčky necháme chvíli na plechu a potom potřeme rozšlehaným vejcem s troškou vody, tím získají lesklý povrch.
Poleva:
1 bílek, 12 – 15 dkg práškového cukru a citrónová šťáva.
Při zdobení se ušlehanou polevu zakrýváme mokrou utěrkou, aby nevysychala a dalo se s ní dobře pracovat.
Pro kamarády dělám perníková Pf.
Perníčky není nutno dělat dlouho dopředu, jsou hned křehké.