Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.10.2004

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

   

Brambory s cibulí vařené v tlakovém hrnci

brambory množství podle porcí
cibule - podle porcí, ale může ji být hodně
vegeta
2 lžíce oleje

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na dno tlakového hrnce nalijeme trošku oleje, potom naskládáme cibuli, na ni dáme plátky brambor, které hodně posypeme vegetou a znovu dáme cibuli, brambory, vegetu, takto uděláme několik vrstev. Pozor nepodléváme. Cibule pustí sladkou šťávu a vegeta dodá chuť a slanost, proto vegetou nešetřete.
Dáme vařit a až tlakový hrnec začne syčet, tak necháme ještě asi 2 minuty vařit a potom vypneme. Brambory necháme v uzavřeném hrnci dojít.

Brambory jsou vhodné jako příloha k zelenině i k masu. Jsou dobré i studené.

Stejným způsobem můžeme udělat brambory na grilu. Místo do tlakového hrnce, je narovnáte do misky z alobalu, tu dobře uzavřete a děláte na roštu. Podáváte s grilovaným masem.

 Prima vařečka