Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.6.2014

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

1 kg brambor
1 svazek jarní cibulky, nadrobno nasekaný
sůl
1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
1 dl vlažného mléka

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a vše pořádně rozšťoucháme. Nasekanou cibulku krátce osmahneme na másle s olivovým olejem. Přidáme ji k rozšťouchaným bramborám i s tukem a polovinu ohřátého mléka. Dobře promícháme, dosolíme a přilijeme zbylé mléko, podle toho jakou chceme získat výslednou konzistenci.