Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.3.2008

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

Bramborová kaše

8 brambor (2 brambory na porci)
sůl
kmín
celerová nať sušená nebo čerstvá
mléko
2 lžíce másla

Brambory oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vody, přidáme kmín a celerovou nať. Vhodná je hlavně v zimě a na jaře, brambory dostanou lepší chuť. Brambory uvaříme doměkka (15 - 20 minut). Scedíme, vyjmeme celerovou nať, přidáme máslo a horké rozšťoucháme. Ohřejeme asi 1/4 l mléka a postupně vmícháme k bramborám, množstvím mléka si řídíme hustotu kaše. Promícháváme mačkadlem (šťuchadlem). Dle chuti dosolíme.