Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana     Bezmasá jídla      Jídla z brambor      Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 16.5.2014

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

Bramboráčky

1 kg syrových brambor
sůl, pepř
majoránka
drcený kmín
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
strouhanka
tuk na smažení

Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, 2 nebo 3 brambory nastrouháme na jemnějším struhadle. Pokud brambory pustí vodu, tak ji vylijeme a ještě vymačkáme a vylijeme. Na brambory nalijeme teplé mléko, aby nám těsto nečernalo, přidáme vejce - pokud jsou malá dáme dvě, osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, kterou promneme v dlaních a dobře promícháme. Pokud je potřeba dohustit, můžeme přidat strouhanku.
Smažíme na lívanečníku, těsto dáme na pánev do horkého tuku, hromádku rozetřeme. Smažíme po obou stranách dozlatova. První bramboráček ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolíme nebo přidáme česnek, případně majoránku a potom smažíme další bramboráčky.
Pokud nemáme lívanečník děláme na pánvi malé placičky.