Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Hlavní strana   >>   polévky

Kulajda

houby čerstvé nebo hrst sušených
4 brambory
1 cibule
2-3 listy bobkového listu
4 kuličky celého pepře a nového koření
kmín, sůl
kopr nebo můžete dát saturejku
2-3 lžíce hladké mouky
1/2 litru mléka
smetana nebo šlehačka
ocet

Brambory nakrájíme na kostičky, houby na větší kousky - sušené houby předem namočíme ve vlažné vodě, drobně nakrájíme cibuli a vše spolu s kořením dáme do hrnce a osolíme. Do hrnce nalijeme studenou vodu, tak abychom zalili vložené suroviny, maximálně polovinu požadovaného množství polévky. Dáme vařit a když jsou brambory skoro měkké přidáme za stálého míchání do polévky mléko ve kterém jsme rozmíchali mouku a vlijeme smetanu. Mouky dáme podle toho, jak chceme mít polévku hustou a asi 10 - 15 minut ještě vaříme. Než polévku okyselíme, ochutnáme jestli je dost slaná, podle potřeby dosolíme. Nakonec za stálého varu ochutíme octem - musí se míchat. Před vypnutím dáme trochu kopru.

Polévka z čerstvých hříbků získá lepší chuť, když přidáme trošku sušených.

rodinný recept    vloženo 2001