Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   polévky

Jemná bramboračka

50 dkg brambor
25 dkg mrkve
1 velká cibule
1 lžíce másla
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce zakysané smetany
150 g mraženého hrášku nebo malou konzervu sterilovaného

Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory a cibuli na kostičky. Vše orestujeme na másle, zalijeme vývarem, přidáme mražený hrášek a přivedeme k varu. Po 15 minutách malou část zeleniny vyjmeme. Polévku vaříme ještě 10 minut a potom ji rozmixujeme. Vrátíme zeleninu a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
Na talíři ozdobíme každou porci 1 lžící zakysané smetany a petrželkou.

Sterilovaný hrášek rozdělíme na 2 dávky. První dáme do polévky před mixováním a druhou dáme s ostatní zeleninou.

časopis Vlasta    vloženo 2003