Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   polévky

Červená fazolová polévka

300g bílých fazolí
250g anglické slaniny
1 cibule
1/2 lžičky sladké papriky
mrkev, petržel, celer
sůl, pepř
1 masox
1 konzerva rajčatového protlaku
cukr
4 párky
petrželka

Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody a pak je spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru. Vaříme 10 - 20 minut. Pak přidáme párky a vaříme ještě 20 minut. Vyjmeme slaninu a párky, nakrájíme  a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou.
Nakonec dáme nasekanou petrželku.

Rychlá varianta
Místo fazolí použijeme konzervu sterilovaných fazolí ve slaném nálevu.
Dáme vařit slaninu, cibuli, zeleninu a vše ostatní i párky. Vaříme 20 minut, vyjmeme párky a slaninu, nakrájené vrátíme do polévky, dáme fazole i s nálevem, krátce provaříme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Nakonec dáme nasekanou petrželku.

Německá kuchyně   vloženo 2002