Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  králík

Španělské ptáčky

4 zadní králičí stehna
sůl, pepř a plnotučná hořčice
4 kousky slaniny
2 párky
2 větší cibule
sterilovaná okurka
1 vajíčko, uvařené natvrdo
hladká mouka na obalení
1 lžíce mouky na zahuštění
1 kostka masoxu

Zadní běhy vykostíme, paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce.

Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vývarem nebo vodou a přidáme masox, dusíme (já dělám v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily.
Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, naředíme, provaříme a dochutíme. Můžeme přidat zakysanou smetanu.

Příloha - rýže, vařené brambory nebo houskové knedlíky, hrnkové knedlíky.

rodinný recept   vloženo   2.8.2004