Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana      Hovězí maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 5.4.2013

Aktualizováno :
07.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001
 

NAVRCHOLU.cz

Hovězí maso cibulář

400 g předního hovězího masa
3 větší cibule
50 g slaniny
1 lžička másla
1 lžička hladké mouky
sůl, kmín
3 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
majoránka, kari koření
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička kečupu
2 dcl vývaru, worcester

Opláchnutý kus masa nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli se slaninou, zaprášíme paprikou a přidáme utřený česnek se solí. Do takto připraveného základu vložíme nakrájené maso, opečeme, podlijeme vývarem, přidáme majoránku,špetku kari koření, kmín, osolíme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme kečup, hořčici a worcester. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Do provařené šťávy vložíme maso a prohřejeme, Omáčku necedíme ani nemixujeme.

Podáváme s rýží, vařeným bramborem, bramborový knedlík

kuchařha: Z východočeského rendlíku