Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  drůbež

Kuře na víně

1 kuře nebo porce kuřete
3 cibule
sůl, pepř
slanina
tymián
5 bobkových listů
3 kuličky nového koření
3 dl červeného vína
1 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce hladké mouky

Kuře opláchneme, naporcujeme, porce osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Kousek slaniny, tak 2 plátky, nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme 1,5 cibule nakrájené nahrubo, na to položíme porce kuřete, dáme bobkový list a nové koření, zasypeme 1 cibulí, zalijeme 2 dl vína s 1 lžící worchestrové omáčky a dáme přikryté dusit do trouby na 200°C. Po 30 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál.
Zatím si připravíme cibulovou zásmažku. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na tuku, až začne zlátnout zasypeme lžící hladké mouky a uděláme světlou zásmažku.
Kuře při pečení podlijeme zbytkem vína a trochou vody nebo vývaru. Po 20 minutách přidáme ke kuřeti zásmažku, pozor v pekáči musí být dostatek šťávy a zásmažku do ni vmícháme, aby se neutvořily žmolky. Pečeme ještě 10 - 15 minut.

Podáváme s brambory, bramborovou kaší, pečenými brambory nebo s rýží

Poznámka: Protože jsem měla velmi suché víno, přidala jsem do něho 1 lžičku medu.

vloženo 3.2.2009