Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  drůbež

Krkonošské kuřecí maso

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
sůl, pepř, rozmarýn
1 mrkev
1 menší celer
1 velká cibule
1 klobása
hrst sušených hub
vývar nebo masox
jíška

Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete osolíme , opepříme a okořeníme rozmarýnem. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na tuku, na kterém současně orestujeme maso aby se zatáhlo, maso vyjmeme, k cibuli přidáme mrkev s celerem, opečeme, přidáme nakrájenou klobásu, namočené sušené houby, promícháme a vložíme maso, podlijeme vývarem a dáme přikryté péct. Když je maso měkké, zahustíme jíškou a ještě 10 minut provaříme.

Vhodná příloha:  vařené brambory, rýže, opečené brambory, bramborová kaše.

recept od Helenky   vloženo   6.6.2009